• Houten kozijnen
  • Projecten
  • Over ons
Home / Binnenkozijnen

Binnenkozijnen

Binnenkozijnen zijn de glas- en deurkozijnen die zich binnenin een gebouw bevinden. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een standaarduitvoering of een iets luxer: bij Harryvan Kozijnen maken we het allemaal. Of je nu maar één exemplaar nodig hebt of meerdere, we helpen je graag met jouw project.

Houtsoorten

Wij kunnen binnenkozijnen leveren in verschillende houtsoorten. De houtsoort die je kiest is bepalend voor de uitstraling van het kozijn.

De meest gebruikte houtsoort om een binnenkozijn van te maken is gelamineerd Meranti. Andere veelgebruikte houtsoorten voor binnenkozijnen Grenen en Swietenia Mahonie. Maar ook de houtsoorten die we voor buitenkozijnen gebruiken worden nog wel eens toegepast in binnenkozijnen. We geven je graag advies en helpen je de meest geschikte houtsoort voor jouw project te kiezen.

Afwerking

Alle kozijnen moeten behandeld worden om het materiaal te beschermen en zo de levensduur te verlengen. Ons productieproces kan je hierin volledig ontzorgen. Zo kun je kiezen voor gegronde kozijnen; deze hoeven daarna alleen nog maar te worden afgelakt op de bouw. Maar wij kunnen de kozijnen ook al volledig aflakken. Hierbij kun je kiezen voor een dekkende afwerking, waardoor het kozijn optimaal beschermd is. Wil je het hout juist wel goed blijven zien, dan kun je kiezen voor een transparante afwerking.

Binnenkozijn Hanze Hogeschool 4 - Harryvan Kozijnen
Binnenkozijn Hanze Hogeschool 3 - Harryvan Kozijnen
Binnenkozijn Hanze Hogeschool 3 - Harryvan Kozijnen
Binnenkozijn Hanze Hogeschool - Harryvan Kozijnen
Binnenkozijn Hanze Hogeschool 3 - Harryvan Kozijnen

Beglazing

Bij Harryvan Kozijnen bieden we onze klanten een totaalpakket waarbij aan alle onderdelen is gedacht. We kunnen jouw kozijn niet alleen produceren en afwerken, maar ook beglazen. Er hoeft geen glaszetter of schilder meer te komen.

Binnendeuren

Naast dat wij jouw buitenkozijn in onze fabriek kunnen beglazen, leveren wij ook kant en klare deurkozijnen inclusief houten binnendeur. Deze gaat op transport en kan vervolgens in zijn geheel geplaatst worden.

Wij denken met je mee

Welke houtsoort is het meest geschikt voor jouw kozijn? Hoe lang moeten ze meegaan? Vragen die van belang zijn bij de aanschaf van kozijnen voor jouw project. Wij denken hierover graag met je mee en proberen je te helpen. Wij beschikken over de kennis en jarenlange ervaring om jouw project tot een succes te brengen. Heb je bijvoorbeeld brandwerende kozijnen nodig? Dan kunnen wij je voorzien van de juiste houtsoort, brandwerend glas of brandwerende deuren.

Binnenkozijnen voor jouw project

Bij Harryvan Kozijnen nemen we jouw aanvraag graag in behandeling. Wij denken graag met je mee over de eigenschappen van het product en de situatie waarin deze gebruikt gaat worden. Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen, dan gaan we graag met je in gesprek om ons advies nader toe te lichten en/of voorbeelden te laten zien.