• Houten kozijnen
  • Projecten
  • Over ons
Home / Buitenkozijnen

Buitenkozijnen

Buitenkozijnen bevinden zich in de gevel van een gebouw en zijn zo onderdeel van de scheiding tussen binnen en buiten. Een buitenkozijn moet van goede kwaliteit zijn; het moet onder andere bestand zijn tegen temperatuurwisselingen en vocht. Om deze kwaliteit te waarborgen maken wij uitsluitend gebruik van materialen die voldoen aan onze kwaliteitseisen en het KOMO-kwaliteitskeurmerk.

Houtsoorten

De houtsoort is bepalend voor de uitstraling van het kozijn. Wij kunnen buitenkozijnen leveren in verschillende houtsoorten. In de basis passen wij gevingerlast hout toe bij buitenkozijnen.

De meest voorkomende houtsoort die gekozen wordt voor een buitenkozijn is Sapeli. De kwaliteit van deze houtsoort is erg stabiel, in tegenstelling tot andere houtsoorten die nog wel eens willen uitzetten of krimpen bijvoorbeeld. Daarnaast is het mooi af te werken en heeft het ook een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Maar ook gebruiken we andere houtsoorten zoals Meranti, Eiken, Lariks of eventueel een andere houtsoort op verzoek behoren tot de mogelijkheden.

Bijna alle houtsoorten dienen nog afgewerkt te worden met een grondverf of lak. Om tijd en energie te besparen kun je ook kiezen voor onbehandelde kozijnen. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van kozijnen van Platowood Fraké of Iroko. Dit zijn (thermisch verduurzaamde) houtsoorten die onbehandeld met de tijd zullen vergrijzen.

Afwerking

Op de onbehandelde kozijnen van Platowood en Iroko na moeten alle kozijnen behandeld worden om het materiaal te beschermen en zo de levensduur te verlengen. Ons productieproces kan je hierin volledig ontzorgen. Zo kun je kiezen voor gegronde kozijnen; deze kunnen worden voorzien van een voorlaksysteem conform concept 2 en hoeven daarna nog maar één keer worden afgelakt op de bouw. Maar wij kunnen de kozijnen ook al volledig aflakken. Hierbij kun je kiezen voor een dekkende afwerking, waardoor het kozijn optimaal beschermd is. Wil je het hout juist wel blijven zien, dan kun je kiezen voor een transparante afwerking.

Beglazing

Bij Harryvan Kozijnen bieden we onze klanten een totaalpakket waarbij aan alle onderdelen is gedacht. We kunnen jouw kozijn niet alleen produceren en afwerken, maar ook beglazen. Er hoeft niet apart een glaszetter of schilder meer te komen.

Tegenwoordig worden er steeds meer eisen gesteld met betrekking tot de isolatie van woningen. De beglazing is hierbij van essentieel belang. Wij kunnen jouw kozijn hiervan voorzien; we kunnen dubbel glas leveren maar ook triple glas.

Buitendeuren

Naast dat wij jouw buitenkozijn in onze fabriek kunnen beglazen, leveren wij ook kant en klare deurkozijnen inclusief houten buitendeur. Deze gaat op transport en kan vervolgens in zijn geheel geplaatst worden.

Buitenkozijnen - Harryvan Kozijnen
Buitenkozijnen - Harryvan Kozijnen
Buitenkozijnen - Harryvan Kozijnen
Buitenkozijnen - Harryvan Kozijnen
Buitenkozijnen - Harryvan Kozijnen

Een partner die met je meedenkt

Welke houtsoort is het meest geschikt voor jouw kozijn? Hoe lang moeten ze meegaan? Vragen die van belang zijn bij de aanschaf van kozijnen voor jouw project. Wij denken hierover graag met je mee en proberen je te helpen. Wij beschikken over de kennis en jarenlange ervaring om jouw project tot een succes te brengen. Heb je bijvoorbeeld brandwerende kozijnen nodig? Dan kunnen wij je voorzien van de juiste houtsoort, brandwerend glas of brandwerende deuren.

Buitenkozijnen voor jouw project

Wij denken graag met je mee over jouw project en geven je duidelijk advies. We geven je een duidelijke omschrijving van wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden. Ook als iets niet mogelijk is geven dit eerlijk aan en helpen je verder door met je mee te denken over een andere oplossing.