• Houten kozijnen
  • Projecten
  • Over ons
Home / Specials

Specials

Ben je op zoek naar iets anders dan een standaard kozijn of deur? Bijvoorbeeld een kozijn met gekke hoeken en punten, een kozijn voor een monumentaal pand of een onbehandeld kozijn? En een luxe deur met een speciaal draaimechanisme? Dit speciale werk is juist waar Harryvan Kozijnen bekend om staat.

Bijzondere architectuur

Strakke, stijlvolle of zelfs innovatieve vormen. Architecten ontwerpen de meest waanzinnige kunstwerken. De kozijnen voor deze panden dienen dan vaak ook allesbehalve standaard te zijn: scheve punten, gekke hoeken, schuine kozijnen, vouwdeuren… Het zijn allemaal dingen die afwijken van hetgeen dat standaard wordt genoemd, bijzondere architectuur. Het meedenken in dit speciale werk is juist waar Harryvan Kozijnen gespecialiseerd in is.

Bekijk project Wallhouse Groningen

Monumentale renovatie

Hoe je het ook went of keert: een monumentale renovatie blijft een bijzonder project. De werkwijze die wij hanteren is dan misschien wel hetzelfde, maar daar is ook alles mee gezegd. Kozijnen en deuren voor monumentale panden bevatten vaak veel meer details, en dus zijn dus een specialistisch werk om te maken. Ook zijn er bepaalde regels gebonden aan het renoveren van een monumentaal pand waar rekening mee gehouden moet worden. Doordat wij regelmatig dit soort projecten uitvoeren, weten wij als geen ander wat hier allemaal bij komt kijken.

Sommige monumentale panden hebben een bestaansgeschiedenis die ver teruggaat in de historie. Doordat sommige kozijnen al tientallen jaren in het pand zitten en al heel wat weersomstandigheden hebben meegemaakt, gaat het verouderingsproces op een gegeven moment zijn tol eisen. Of wat bijvoorbeeld ook vaak het geval is, is dat oudere panden nog niet goed zijn geïsoleerd. Wij kunnen huidige kozijnen dan vervangen door kozijnen die zijn uitgevoerd met triple glas, wat bevorderlijk is voor de isolatie.

Al sinds 1930 zijn wij bekwaam in het vervaardigen van beeldbepalende en duurzame houten kozijnen en deuren. Deze ervaring komt goed van pas bij projecten als monumentale renovaties wanneer je kijkt waar allemaal rekening mee gehouden moet worden. Wij beheersen iedere discipline en willen altijd met je mee denken, om zo samen het project zo goed mogelijk uit te voeren.

Monumentaal - Harryvan Kozijnen
Monumentaal - Harryvan Kozijnen
Monumentaal - Harryvan Kozijnen
Monumentaal - Harryvan Kozijnen
Monumentaal - Harryvan Kozijnen

Onbehandeld hout

De meeste houten kozijnen worden gemaakt van Sapeli Mahonie of Meranti. Wij zijn daarnaast ook gespecialiseerd in kozijnen maken van Platowood Fraké en Iroko. Dit zijn (thermische verduurzaamde) houtsoorten die onbehandeld met de tijd zullen vergrijzen. Platowood Fraké is eerst heel donker en Iroko is haast geel maar door de weersomstandigheden vergrijst dit na enige tijd. Het maken van kozijnen van onbehandeld hout is een secuur werk, productiefouten blijf je altijd zien. Gelukkig weten de vakmannen van Harryvan Kozijnen hier wel raad mee. Een voordeel van dit type kozijnen is dat onderhoud niet noodzakelijk is.

Vouwpui

Een vouwpui is een kozijn waarin meerdere onderling gekoppelde deuren zijn opgenomen, die als een harmonica openvouwen. Wanneer de vouwpui gesloten is, vormen de deuren een solide geheel dat zorgt voor een goede dichting, bescherming tegen weersinvloeden en inbraakwering.

Deze innovatieve en ruimtebesparende oplossing creëert een brede opening met een vloeiende overgang tussen binnen en buiten, waardoor je het gevoel van openheid en verbinding met de buitenruimte krijgt.

Onze hoogwaardige vouwdeuren zijn toepasbaar in buitengevels of als scheidingswand binnen. Wij leveren boven hangende vouwpuien in dekkend gespoten hardhout. Andere houtsoorten of afwerking zijn in overleg vaak mogelijk.

Het vouwdeursysteem van Centor, geleverd door Burghouwt, biedt talloze mogelijkheden. De onderdorpel is van zwart gecoat aluminium, speciaal voor vouwdeuren, voor een stabiele pui en super strak eindresultaat.

Meer informatie

Taatsdeuren

Bij reguliere deuren worden de scharnieren aan de zijkant van de deur en vervolgens aan de aangelegen wand bevestigd in het kozijn. Bij een taatsdeur gaat dit net iets anders, dit is namelijk een draaiende deur die roteert op een verticale as. Aan weerszijden van de deur ontstaat een opening wanneer je de deur roteert. Dit taatsdeursysteem wordt inmiddels al jaren door Fritsjurgens op de markt gebracht. Het voordeel van dit taatsdeursysteem is dat er geen voorziening in de vloer en het plafond meer nodig is. Taatsdeuren worden zowel in moderne als klassiekere projecten als blikvanger toegepast.

Bekijk project kantoor Fritsjurgens

Van wens naar werkelijkheid

Bij Harryvan Kozijnen nemen we jouw bijzondere aanvraag graag in behandeling. Wij denken hierbij graag met je mee over de eigenschappen van jouw product en de situatie waarin deze gebruikt gaat worden. Wanneer je een aanvraag bij ons doet werken wij een voorstel uit dat we vervolgens ter controle opsturen. Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen, dan gaan we graag met je in gesprek om ons advies nader toe te lichten en/of voorbeelden te laten zien. Als alle partijen tot slot tevreden zijn, gaat de bestelling in productie.