• Houten kozijnen
  • Projecten
  • Over ons
Home / Historie

Al sinds 1930

Wat in 1930 al het hoofddoel was, is op de dag van vandaag nog steeds hetgeen waar Harryvan als bedrijf voor staat: het maken van kwalitatief goede producten, met aandacht voor de klant. Toch is er ook veel veranderd in deze periode, het bedrijf maakte een groei en transformatie door die zich tot op de dag van vandaag nog steeds voortzet.

1930 – Het begin

De heer J.L. Harryvan, die oorspronkelijk aannemer was, begon in 1930 in het dorpje Schildwolde het bouwbedrijf Harryvan. Het begon met bouwen en het maken van baanderdeuren. De baanderdeuren sloegen aan in de regio. Het werden er steeds meer, waardoor het bedrijf groeide en transformeerde tot een timmerfabriek.

1945 – Harryvan begint met kozijnen

Harryvan gaat naast de eigen bouwwerkzaamheden ook kozijnen leveren aan collega’s, waarna het bedrijf zich hier in de loop der jaren steeds meer in specialiseerde.

1955 – Nieuwe generatie neemt het over

Zoon Jan Harryvan neemt het bedrijf over van zijn vader, waarna het bedrijf zich verder specialiseert in houten kozijnen en machinaal timmerwerk.

1982 – Ontstaan interieurafdeling

In 1982 ontstaat de afdeling Interieurbouw binnen Harryvan. Dit groeide uit tot een belangrijk deel van het bedrijf naast het timmerwerk.

1986 – Harryvan met pensioen

Vier jaar later, in 1986, ging Jan Harryvan met pensioen en werd het bedrijf door de familie Kamminga overgenomen.
K. Kamminga was sinds 1968 al werkzaam bij Harryvan als werkvoorbereider en calculator. Hij groeide door tot adjunct-directeur en uiteindelijk directeur. Vanuit deze functie heeft hij het bedrijf overgenomen. Dit was hij tot 2007, daarna namen zijn zoons Marko en Ruben Kamminga het van hem over.

1995 – Timmerfabriek verhuist naar Slochteren

Vanwege een verdere groei is er in 1995 besloten om zowel Harryvan Kozijnen als Harryvan Interieurbouw te verhuizen naar een ander Gronings dorpje op enkele minuten verderop, Slochteren.

2016 – Op eigen benen

In 2016 is het bedrijf opgesplitst in twee delen. De kozijnenafdeling en interieurafdeling zijn uit elkaar gegaan. Op deze manier kon elke afdeling van Harryvan zich beter focussen en verder ontwikkelen. Twee jaar later is de afdeling interieurbouw verhuisd naar een nieuwe locatie in Hoogezand.

2021 – Overname door De Vries Trappen

De aandeelhouders van De Vries Trappen namen dit jaar het bedrijf over. Vanwege een grote synergie tussen de beide bedrijven, de overlap in klanten, de kwaliteit van de producten en de potentie die Harryvan Kozijnen heeft.