• Houten kozijnen
  • Projecten
  • Over ons
Home / Regiobouw

Regiobouw

Regiobouw in het kort

Volledige naam: Regiobouw Haarlemmermeer

Opgericht in: 2000

Aantal medewerkers: +/- 55

Gevestigd in: Schiphol-Rijk

Partner van HVK sinds: 2022

Interview met: Edon van Steijn – algemeen directeur

Over Regiobouw

Regiobouw Haarlemmermeer is een bouwbedrijf dat destijds is voortgekomen uit een fusie van drie aannemers uit de buurt. Het bedrijf is voornamelijk werkzaam in de woningbouw, maar ook in de utiliteitsbouw. “We werken voor vaste opdrachtgevers en het is eigenlijk puur waar zij mee komen,” vertelt Edon van Steijn, algemeen directeur van Regiobouw. “Wij bewegen mee met waar er vraag naar is.” De kracht van Regiobouw ligt bij het vroeg aan tafel zitten bij opdrachtgevers. “Wij kunnen al beginnen te rekenen waar andere aannemers liever eerst nog een en ander willen uitwerken. Hierdoor kunnen we niet alleen vroeg aan tafel zitten maar ook gewoon het hele project meelopen.” Regiobouw valt onder de noemer bouwbedrijf, maar is eigenlijk een moderne aannemer. “We hebben eigen timmermannen in dienst, maar huren ook onderaannemers in. Hiervoor werken we met vaste partijen.”

Regiobouw en Harryvan Kozijnen

Naast vaste opdrachtgevers en vaste onderaannemers werkt Regiobouw ook met vaste leveranciers. Sinds een jaar is er voor de houten kozijnen die Regiobouw nodig heeft in haar projecten een samenwerking met Harryvan Kozijnen, en die bevalt goed. “Voor een project van 15 woningen had de architect een ontwerp gemaakt voor een kozijn wat eigenlijk niet praktisch was voor de kopers. Wij hebben toen om advies gevraagd bij Harryvan Kozijnen en toen kwamen zij met een heel goed voorstel waarbij ook nog eens het uiterlijk van het kozijn dat de architect oorspronkelijk had bedacht in stand werd gehouden. Dus eigenlijk gewoon alleen maar winst voor beide partijen. Dat is een goed voorbeeld van waarom we graag samenwerken, zodat ook de expertise van Harryvan Kozijnen als kozijnenbedrijf kan worden ingezet.”

Soort projecten

“Projecten die we doen zijn bijvoorbeeld: kantoorpanden, winkelcentra, (grondgebonden) woningen (huur)appartementen,” somt Edon op. “We doen dus zowel utiliteitsbouw als woningbouw. Maar momenteel zijn we voornamelijk werkzaam in de woningbouw. Dit omdat de markt daar op dit moment om vraagt, vanwege de krapte op de woningmarkt. Hiervoor neemt Regiobouw voornamelijk gevelkozijnen (buitenkozijnen) af, maar soms ook binnenkozijnen. “In de standaard woningbouw zie je veelal stalen binnen deurkozijnen, maar als er wel gekozen wordt voor houten binnen deurkozijnen dan nemen we die ook bij Harryvan Kozijnen af natuurlijk.”

@Houtskelet en Harryvan Kozijnen

Regiobouw heeft ook nog een dochterbedrijf genaamd @Houtskelet, dat ook met Harryvan Kozijnen samenwerkt. “Wij voeren steeds vaker gevel vullende elementen, zoals de kopgevels waar juist kozijnen in zitten, uit met houtskeletbouw. Daarin kunnen we namelijk de houten kozijnen al direct meenemen. Dan kunnen we een woning gelijk dichtzetten in plaats van dat we sparingen open moeten laten zodat je er achteraf nog bij kunt om het kozijn te plaatsen. Vandaar dat er vanuit @Houtskelet ook nauw met Harryvan Kozijnen wordt samengewerkt.”

Regiobouw en De Vries Trappen

De samenwerking tussen Regiobouw (en @Houtskelet) en Harryvan Kozijnen is ooit ontstaan via zusterbedrijf De Vries Trappen. Al zo’n twintig jaar is De Vries Trappen leverancier van houten trappen voor Regiobouw.

Lees meer over de samenwerking tussen Regiobouw en De Vries Trappen

Over Edon van Steijn

Al van jongs af aan is Edon betrokken bij Regiobouw. Vanaf dat hij een jaar of 12 oud was ging hij elke vakantie met zijn vader, die bijna vanaf het begin al een van de aandeelhouders is van Regiobouw, mee naar de bouwplaats. Op zijn 15e/16e ging hij voor het eerst op het kantoor van Regiobouw aan de slag. Eerst als vakantiebaan, later als stagiair van de opleiding bouwkunde en daarna als medewerker in de werkvoorbereiding. Helaas was dit in eerste instantie maar van korte duur, door toedoen van de financiële crisis. Gelukkig kon hij tien maanden later toch terugkeren als calculator. Ongeveer 2,5 jaar geleden maakte hij de overstap naar algemeen directeur. Maar calculeren doet hij ook nog steeds, want het bedrijf heeft als visie dat op elke belangrijke positie een directielid moet zitten.