• Houten kozijnen
  • Projecten
  • Over ons
Home / Van Calkar Bouwbedrijf

Van Calkar Bouwbedrijf

Van Calkar bouwbedrijf in het kort

  • Opgericht in: 1972
  • Aantal medewerkers: zes medewerkers, waarvan twee op kantoor en vier in de buitendienst
  • Gevestigd in: Harkstede
  • Partner van HVK sinds: 1972 – 1986 en vanaf 2012 – heden

Interview met: Ronald van Calkar – DGA (Directeur Groot Aandeelhouder)

Over Van Calkar bouwbedrijf

“Wij zijn een toonaangevend allround aannemersbedrijf dat volledige nieuwbouw woningen realiseert, waarin het luxe particuliere segment voorop staat,” vertelt Ronald van Calkar, Directeur Groot Aandeelhouder bij Van Calkar. “Van Calkar bouwbedrijf neemt het gehele proces, van tekening tot oplevering, in eigen handen. Alle zaken van A tot Z worden voor je geregeld op het moment dat jij een nieuwe woning zou willen bouwen. Kortom, een bedrijf dat je wilt én kunt vertrouwen.

Van Calkar en Harryvan Kozijnen

De relatie tussen Van Calkar en Harryvan Kozijnen is al enkele decennia oud. “In de jaren ’70 maakte mijn vader de eerste afspraken voor de levering van kozijnen met de toenmalige eigenaar en tevens oprichter van Harryvan Kozijnen, dhr. J. Harryvan”, vertelt Ronald. Nadat deze samenwerking een tijdje stil heeft gelegen, is Ronald ongeveer tien jaar geleden weer in contact gekomen met Harryvan Kozijnen. Er waren verschillende redenen om weer voor Harryvan Kozijnen te kiezen “De kwaliteit van het product, maar die was altijd al goed. Daarnaast is Harryvan Kozijnen beter mee gaan doen in de markt en past ook de prijs-kwaliteit verhouding nu beter bij ons als bedrijf.”

Voor van Calkar Bouwbedrijf berust de samenwerking met Harryvan Kozijnen op het afnemen van buitenkozijnen. En dit bevalt goed. “Harryvan Kozijnen is een goed georganiseerd bedrijf. Hiermee doel ik zowel op de aanbiedingsfase, het tekenwerk maar ook de levering van materialen. Het hele proces is goed georganiseerd. Wanneer je een offerteaanvraag doet, dan krijg je die ook. Gemaakte afspraken worden nagekomen.”

Bijzondere projecten

Waar de meeste mensen één specifieke woning noemen als je het hebt over het meest bijzondere project, zijn het voor Ronald alle projecten met JK Houses. De reden? “Kwalitatief hoogwaardig is wat JK Houses samen met ons als aannemer uit wil stralen, en daar past Harryvan Kozijnen ook bij. Samen creëren we een mooi en kwalitatief hoogwaardig eindproduct dat op de markt bekend staat als JK Houses, en waar we met zijn allen onderdeel van zijn.” Bron: Twitter – @RCalkar

Driehoeksverhouding: Van Calkar, JK Houses en Harryvan Kozijnen

“Wij hebben een samenwerkingsverband, waarin JK Houses ontwerpt, tekent en de hele enginering bouwaanvraag gereed maakt. Wij zorgen er hierna voor dat het gebouw ook echt werkelijkheid wordt. Kort gezegd; zij tekenen en wij timmeren. Harryvan Kozijnen levert de buitenkozijnen voor de projecten met JK Houses. Met name heel veel onbehandeld Iroko, maar ook andere soorten en kleuren. Zolang het maar bij het ontwerp past!”

Zowel Van Calkar als JK Houses én Harryvan Kozijnen staan stuk voor stuk voor kwaliteit, vindt Ronald. Deze drie bedrijven mogen volgens hem dan ook gezien worden als een samenwerkende club. “Omdat je met elkaar veel hebt mogen bereiken, maar dit ook op deze wijze blijft bereiken. Alle drie werken wij mee aan de kwaliteit. Als aannemer denk ik dat wij daarin met zijn drieën een heel mooi geheel neerzetten.”

Over Ronald van Calkar

Ronald van Calkar is nu met elkaar twintig jaar werkzaam binnen Van Calkar bouwbedrijf. Nadat zijn vader het in 1972 heeft opgebouwd, heeft hij het twintig jaar geleden van hem overgenomen. Tot op heden houdt hij nog steeds alle touwtjes in eigen handen. Wanneer je Ronald vraagt naar zijn ‘functieomschrijving’ komt er een hele waslijst aan taken voorbij. Van inkoop tot verkoop én personeelszaken. “Alles wat je maar kan bedenken binnen een bedrijf”. Genoeg dingen waar deze alleskunner zich dus vol passie mee bezig houdt.

Naar website van calkar